RESCUE TAPE is een zelfhechtende tape. De speciale siliconenconstructie zorgt voor een permanente flexibele verbinding als de tape uitgerekt en strak om elkaar gewikkeld wordt.

Er zijn minimaal 2 omwikkelingen nodig. Dit is doorgaans voldoende om een waterdichte isolerende verbinding te maken voor b.v. elektrische bedradingen. Bij lekkages geldt in de regel, hoe meer omwikkelingen, hoe sterker de verbinding. Het advies is om bij lekkende slangen/pijpen 4 tot 6 lagen aan te brengen. Dit is afhankelijk van de diameter van de slang, de grootte van het lek, de druk die erop komt te staan en hoe strak het tape is aangebracht. Soms is het noodzakelijk om nog meer lagen aan te brengen.

In de regel kunt u lekkages repareren van slangen/pijpen met een druk van maximaal 8Bar. De maximale diameter van de slang/pijp mag dan niet meer zijn dan 25mm. Bij grotere diameters hangt het succes van de reparatie sterk af van hoe strak RESCUE TAPE aangebracht wordt. Het tape dient bij alle windingen maximaal uitgerekt te worden.

LET OP: HOE GROTER DE DIAMETER, HOE LAGER DE DRUK.

Wij adviseren om bij grotere diameters, indien mogelijk, eerst een test uit voeren.

Gebruiksaanwijzing:

1.)    Voer de reparatie uit door RESCUE TAPE uit te rekken en halfoverlappend aan te brengen. Rek de tape minimaal uit naar 2x de basislengte (200%) voor een optimale hechting; voor druklekkages dient u de tape maximaal (ca. 300%) uit te rekken. Hoe strakker RESCUE TAPE wordt aangebracht, hoe sneller de hechting en hoe sterker de verbinding.

2.)    Voor een maximale hechting dienen de eerste en laatste omwikkeling geheel overlappend te zijn. Indien nodig kunt u een extra laag aanbrengen door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. RESCUE TAPE is aan beide zijden te gebruiken.

3.)     Herpositioneren van RESCUE TAPE is alleen mogelijk binnen een paar seconden na het aanbrengen. Herpositioneren van RESCUE TAPE is na 1 minuut of langer niet meer aan te raden. RESCUE TAPE is niet herbruikbaar, echter kunt u wel op elk gewenst moment een nieuwe laag aanbrengen.


Aanvullende suggesties voor reparaties van druklekkages:

Bij druklekkages kunnen meerdere omwikkelingen nodig zijn. De meeste van deze reparaties kunnen worden uitgevoerd door het aanbrengen van 4 tot 6 lagen. Het beste resultaat krijgt u door 8-10 cm voor het lek te beginnen met aanbrengen en 8-10 cm na het lek te eindigen.

RESCUE TAPE kent een maximale rek (ca. 300%). Het is belangrijk om RESCUE TAPE bij het aanbrengen maximaal uit te rekken om eventuele blaasvorming bij het lek te vermijden.
Wij adviseren om bij drukreparaties de transparante 50mm brede Rescue Tape te gebruiken.

 

Bij het isoleren van elektrische bedradingen is het niet nodig om de tape maximaal uit te rekken. Een minder strakke omwikkeling is beter bestand tegen eventuele schurende bewegingen.

Dit product wordt geleverd zonder garantie over de kwaliteit en geschiktheid, expliciet of bedoeld, voor een specifieke toepassing. Omdat de aanbrengmethode en de omgevingsfactoren buiten de controle van de fabrikant vallen kunnen zowel de fabrikant als al haar distributeurs niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik of verkeerd gebruik van dit product en de eventuele directe, indirecte, incidentele, speciale of gevolgschade daarvan.