Frequently Asked Questions

V: HOE WERKT RESCUE TAPE?

A:RESCUE TAPE is zelfhechtende tape. De speciale siliconenconstructie
zorgt voor een permanente flexibele verbinding als de tape uitgerekt en
strak om elkaar gewikkeld wordt.V: HOELANG DUURT HET VOORDAT RESCUE TAPE VAST ZIT?
A: Hoe strakker u RESCUE TAPE wikkelt, hoe sneller het hecht.
In de meeste gevallen begint de hechting al na een paar seconden en zit het
na een paar minuten goed vast (permanente hechting). Door gebruik te
maken van hoogwaardige grondstoffen is RESCUE TAPE de snelst
hechtende zelffuserende siliconentape op de markt.

V: HOE LANG KAN IK HET BEWAREN? HOE MOET IK HET BEWAREN?
A: U kunt de tape bij voorkeur op kamertemperatuur bewaren, uit de buurt van direct licht en hittebronnen. Mocht dit door omstandigheden niet mogelijk zijn dan kunt u RESCUE TAPE toch vele jaren bewaren zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Laboratoriumtesten hebben uitgewezen dat de tape ook na 12 tot 15 jaren opslag nog uitstekend werkt!

V: HOEVEEL RESCUE TAPE MOET IK GEBRUIKEN?
A: minimaal 2 omwikkelingen nodig. Dit is doorgaans voldoende om een waterdichte isolerende verbinding te maken voor b.v. elektrische bedradingen. Bij lekkages geldt in de regel, hoe meer omwikkelingen, hoe sterker de verbinding. Het advies is om bij lekkende slangen 3 tot 5 lagen aan te brengen.
Soms is het noodzakelijk om nog meer lagen aan te brengen.

V: MOET DE ONDERGROND VAN HET TE REPAREREN DEEL SCHOON ZIJN?
A: Nee. RESCUE TAPE hecht alleen op zichzelf. U hoeft de ondergrond van het te repareren deel dus niet eerst schoon te maken. Het is wel van belang om de tape tussen te omwikkelingen schoon te houden. Vervuiling tussen de lagen kan de hechting negatief benvloeden.

V: WELKE KANT VAN DE TAPE MOET IK GEBRUIKEN?
A: RESCUE TAPE werkt aan beide zijden.

V: ZAL RESCUE TAPE OOIT LOSLATEN?
A: Als u de tape bij het aanbrengen goed hebt uitgerekt en de gebruiksaanwijzingen hebt opgevolgd, zal RESCUE TAPE een permanente hechting aangaan en niet meer loslaten.

V: HOE KAN IK RESCUE TAPE VERWIJDEREN?
A: RESCUE TAPE kunt u verwijderen met een mes of een schaar. Het laat geen lijmresten na zoals bij traditionele tapes met een plakkende laag het geval is.

V:  HOELANG IS DE HOUDBAARHEID VAN EEN REPARATIE GEMAAKT MET RESCUE TAPE?
A: Dit product wordt geleverd zonder garantie over de kwaliteit en geschiktheid, expliciet of bedoeld, voor een specifieke toepassing. Omdat de aanbrengmethode en de omgevingsfactoren buiten de controle van de fabrikant vallen kunnen zowel de fabrikant als al haar distributeurs niet aansprakelijk gesteld worden voor het gebruik of verkeerde gebruik van dit product en de eventuele directe, indirecte, incidentele, speciale of gevolgschade daarvan. RESCUE TAPE is niet ontwikkeld voor permanente reparaties.
Toch hebben veel van onze klanten laten weten dat ze er langdurige permanente verbindingen mee hebben gemaakt.

V: WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN RESCUE TAPE EN ANDERE SILICONEN TAPES?
A: Bij de productie van RESCUE TAPE wordt alleen gebruik gemaakt van zeer hoogwaardige en zuivere grondstoffen. De hoge kwaliteit wordt onmiddellijk duidelijk door de snelheid van hechting, de sterkte en duurzaamheid van de verbinding. RESCUE TAPE onderscheidt zich door de zeer korte aanbrengtijd en de sterkte van de verbinding!